שקופית קודמת
שקופית הבאה

הצוות אשר עומד מאחורי הקמת 'הפחתה אחראית' (ע"ר) הוא צוות מגוון, המורכב מבעלי ניסיון חיים ואנשי מקצוע, וכן מאנשים אשר בחייהם עמדו משני צידי המתרס הטיפולי/פסיכיאטרי.

מייסדים שותפים:

 

גולן רוטר-הולץ (עו"ס קליני ומנחה קבוצות),

מטפל רגשי, בעל תואר שני בעבודה סוציאלית. בזוגיות ואב למיכאל. מנחה קבוצות מוסמך, עבד מזה חמש שנים במערך הפסיכיאטרי בביה"ח איכילוב וכיום מטפל בקליניקה פרטית ומסייע לא.נשים בליווי רגשי בתקופת ההפחתה. 

אני מוצא שא.נשים רבים נתקלים בקושי וסבל רב בירידה מתרופות פסיכיאטריות. כיום יש יותר ידע בנושא מבעבר וידוע שההפסקה צריכה להיות הדרגתית מאוד. הידע אינו מונגש מספיק ולתפיסתי יש להנגיש אותו לציבור הרחב ולסייע למי שמעוניין להפחית לעשות זאת באחריות ובעדינות. אני כאן כדי לסייע וללוות בתהליך, לתת מידע ולמנוע סבל מיותר. 

ניתן ליצור קשר עם גולן באימייל: golankr@gmail.com או דרך האתר https://www.golantherapy.com/

איתי אהרון זיו (הרבליסט קליני)

מייסד מרכז "צמחי הנפש" העוסק בתמיכה טבעית לאתגרים נפשיים.

איתי עוסק בתחום חלופות האשפוז בישראל, ועבד בבית המאזן הראשון בישראל, בית סוטריה בירושלים.

איתי פירסם שני ספרים העוסקים בבריאות הנפש. ספרו הראשון, "כותב את עצמי לדעת" גולל את סיפורו האישי כל הדרך מהשיגעון ובחזרה. ספרו השני, "יוצאים לאור" איגד יחד עימו עשרה אנשים נוספים המשתפים בסיפורי ההתמודדות שלהם בצורה כנה וחשופה, לצד מאמרים קצרים ומאירי עיניים על האלטרנטיבות הקיימות למערכת בריאות הנפש בישראל.

בימים אלו איתי עורך את ספרו השלישי, "עזרה בדרך" העוסק בגישות שונות לעזרה ראשונה נפשית בזמן משבר אקוטי.

ניתן ליצור קשר ולקרוא עוד על הספרים של איתי באתר הזה: 

https://www.mentalherbs.com/shop

ד"ר שמעון כץ (עו"ס)

יליד 1977, נשוי ואב לשלושה ילדים, בעל תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית ודוקטורט מהחוג לבריאות נפש קהילתית באוניברסיטת חיפה. מדריך מוסמך לסטודנטים לעבודה סוציאלית וכיום אני נמצא בתכונית תלת שנתית באוניברסיטת בר אילן של פסיכותרפיה מבוססת מיינדפולנס.

בשני העשורים האחרונים זכיתי לעבוד בתפקידים שונים במגוון מסגרות בתחום בריאות הנפש ולהכיר מקרוב את חייהם של אנשים אשר מתמודדים עם אתגרים נפשיים מורכבים – שתרופות פסיכיאטריות הן פעמים רבות חלק מהם. במהלך שנות עבודתי נוכחתי לראות כיצד מערכת בריאות הנפש הקונבנציונאלית, אשר במידה רבה מושתתת על סיווג “מחלות” ו”הפרעות” נפשיות ושמה דגש חזק מדי לטעמי על שימוש בתרופות, עלולה במקרים מסוימים לקבע אצל אנשים זהות של “חולה” ולהוביל לחיים שלמים כ"מתמודד".

במיזם שותפים גם האנשים  והארגונים הבאים:

בין התורמים ליוזמה זו ניתן למצוא את משפחת תירוש, אשר סייעה בהבאתו לארץ של העיתונאי האמריקאי רוברט ויטאקר והוצאת ספרו "אנטומיה של מגפה" בעברית, עמותת משה הס מיסודה של קרן לזלו טאובר שיוזמת פרוייקטים חדשניים בתחום בריאות הנפש.

עמותת משה הס היא עמותה שהוקמה על ידי קרן לזלו נ. טאובר ומשמשת כפלטפורמה לפיתוח והפעלת פרויקטים בתחום בריאות הנפש בכלל ותחום השיקום הפסיכיאטרי בפרט. העמותה פועלת בצורת start-up במטרה שלאחר שלב פיתוח והפעלה ראשוני (פיילוט) הפרוייקט יאומץ על ידי גוף ציבורי (משרד הבריאות, קופ"ח). דוגמאות בולטות הן פיתוח והפעלה של שרות "מתאמי תכניות שיקום" אשר אומץ על ידי המדינה ופועל היום במישור הלאומי; ופרוייקט "נויגייט" לטיפול בקהילה של צעירים וצעירות שחווים אפיזודה ראשונה של פסיכוזה ונמצא בשלבי פיתוח מתקדמים.

קרן לזלו נ. טאובר היא קרן משפחתית שפועלת בארה"ב ובישראל. בישראל קבעה הקרן כסדר עדיפות עליון את תחום בריאות הנפש בכלל ואת תחום השיקום הפסיכיאטרי בפרט. מאז שפתחה את שעריה ב- 2007, הקרן פיתחה שיתופי פעולה עם גורמים אסטרטגיים כגן ממשלת ישראל, האקדמיה, גורמים לא ממשלתיים וקרות פילנטרופיות אחרות. כחלק מקידום מטרותיה הקימה הקרן שתי עמותות: עמותה ע"ש משה הס, המשמשת כפלטפורמה לפיתוח שרותים ואת יספר"א, האגודה הישראלית לשיקום פסיכיאטרי, המשמשת כפלטפורמה לשיח מקצועי וכגוף מסנגר על תחום השיקום הפסיכיאטרי.

סיפור ההפחתה שלי

כך כותב ניב שלייפר, בוגר תואר ראשון בבוגר תואר ראשון במדעי כדור הארץ בהתמחות מדעי האטמוספירה ואוקיאנוגרפיה, על התהליך האישי והארוך שהוא עבר בהתמודדות עם

Read More »

מתי לקול שלנו יהיה תוקף?

מחלת הנפש שלי היא הקריאה שלי. התחלתי את חיי בתור תינוקת שייללה בלי הפסקה, הייתי פעוטה אובדנית ומתבגרת דכאונית ומורבידית, בתור מבוגרת-צעירה החלו ההזיות והתדפקתי

Read More »
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן